Hello

Bine ati venit in lumea muzicii "grele" .Va astept cu propuneri despre ce ati vrea sa ascultati si sa vizionati si ,de ce nu,comentarii care sa nu "sara" calul (cu atat mai putin caii:P)

14 decembrie 2009

THEATRE OF TRAGEDYTheatre of Tragedy este o trupă de muzică din Stavanger, Norvegia, constituită în 1992 ca Suffering Grief (după lansarea primului cântec numele a fost schimbat în La Reine Noir şi apoi în Theatre of Tragedy). Este cunoscută datorită albumelor sale timpurii – Theatre of Tragedy, Velvet Darkness They Fear şi Aégis, care au prezis o influenţă mare a genului gothic metal şi au inspirat mulţi alti artişti, precum Tristania sau The Sins of Thy Beloved. Trupa a folosit vocalul contrastiv – bas masculin (uneori cu growling) şi soprană feminină, de obicei supranumite „Frumoasa şi Bestia”. Versurile cântecelor primelor trei albume erau scrise în limba engleză modernă timpurie.
Stilul muzical al trupei s-a schimbat cu lansarea celui de-al patrulea album, Musique. Theatre of Tragedy s-a orientat către industrial metal şi chiar electropop. După lansarea albumului Assembly, Liv Kristine Espenæs Krull a fost debarcată. Vocalista nouă, Nell Sigland din trupa The Crest, a publicat doar un album cu Theatre of Tragedy, intitulat Storm.
Greu de gasit o alta trupa care a condus estetica gothicului la o asemenea perfectiune cum a facut aceasta Theatre of Tragedy. Multe trupe au incercat sa-i imite in ultimii ani. Deja in 1995, primul auto intitulat album, a fost considerat o piesa de rezistenta in scena Gothic Metal si Theatre of Tragedy s-a ridicat imediat la rangul de “senzatie instantanee”. Am putea spune ca Theatre of Tragedy au fost inventatorii contrastului extrem intre bine cunoscutul “death-grunt” masculin si asa-zisa “clean” feminina, cu o voce angelica. Trupa a creat un nou stil prin ceea ce au facut, referindu-ne si la frumusetea versurilor romantice-depresive ale Raymond I. Rohonnyi, scrise in engleza veche. Au devenit cu succes o trupa unica, care, evident, a atras multi imitatori. Piesa “A Hamlet For a Slothful Vassal” de pe primul lor album a devenit clasica, si acum fiind recunoscuta ca una din piesele de baza ale repertoriului oricarui club indie/gothic, insa trupa abia de acum avea sa se ridice. Al doilea album, intitulat “Velvet Darkness They Fear” (1996), s-a dovedit a fi unul din cele mai de succes albume gothice din istoria genului, iar hitul lor “Tanz der Schatten”, le-a crescut si mai mult audienta. Au urmat multe turnee iar Theatre Of Tragedy si-au consolidat pozitia, devenind una dintre cele mai importante trupe din aria gothic metal. Pana acum, acesti norvegieni au vandut peste 90 000 de copii ale fiecarui album in Europa, ceea ce arata ca au tot ce trebuie pentru a uni chiar si fanii care ascultau gothic ocazional. Vocea lui Liv Kristine s-a dovedit de marca, ceea ce i-a adus multe colaborari si chiar un album solo. Pentru Theatre of Tragedy, a urmat un EP, intitulat “A Rose For The Dead” (1997) iar cu al treilea album, “Aegis” (1998), trupa si-a depasit limitele, dezvaluindu-si adevaratul potential. Multi fani au fost putini speriati la inceput de aspectul calm, electronic, atipic si de duetele lui Liv si Raymond. Dar cu timpul, s-a aratat a fi un pas logic si prosper. Desi nu se compara cu ce au facut in trecut, Theatre of Tragedy au reusit sa mentina stilul unic propriu. Increzatoare in sine, matura din toate punctele de vedere, Liv kristine a devenit una dintre cele mai importante caracteristici ale trupei. Dar nu numai ea, ci si restul trupei par putin mai relaxati si gata sa inceapa o noua era.
Liv Kristine Espenæs este data afara trupa in 2003, mentionand ca motiv complicatii in cadrul grupului ce nu au putut fi rezolvate. De atunci ea s-a alaturat membrilor trupei germane Atrocity (printre care si sotul ei, Alex Krull), pentru a demara un proiect nou intitulat Leaves’ Eyes. Theatre Of Tragedy o inlocuiesc pe Liv Kristine cu Nell Sigland, cunoscuta pt activitatea din trupa The Crest. Cel de-al saselea album al trupei a fost lansat in martie 2006, indepartandu-se de stilul abordat in precedentele 2 albume si reapropiindu-se de sunetul de pe primele albume.
Membri actuali
Raymond Rohonyi – voce (din 1992)
Lorentz Aspen – keyboard (din 1993)
Hein Frode Hansen – tobe (din 1993)
Frank Claussen – chitară (din 1997)
Vegard Thorsen – chitară (din 2001)
Nell Sigland – voce (din 2004)
Albume LP
Theatre of Tragedy (1995)
Velvet Darkness They Fear (1996)
Aégis (1998)
Musique (2000)
Closure: Live (2001)
Assembly (2002)
Storm (2006)
Singles and LP:
Theatre of Tragedy (Demo, 1994)
Der Tanz Der Schatten (Single, 1996)
A Rose for the Dead (EP, 1997)
Cassandra (Single, 1998)
Image (Single, 2000)
Machine (Single, 2001)
Inperspective (EP, 2001)
Let You Down (Single, 2002)
Envision (Single, 2002)
Storm (Single, 2006)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu