Hello

Bine ati venit in lumea muzicii "grele" .Va astept cu propuneri despre ce ati vrea sa ascultati si sa vizionati si ,de ce nu,comentarii care sa nu "sara" calul (cu atat mai putin caii:P)

16 decembrie 2009

TRISTANIA


Trupa norvegiana de gothic metal Tristania a luat nastere in anul 1996, in orasul Stavanger, la initiativa lui Morten Veland, Einar Moen si Kenneth Olsson.
Stilul muzical al formatiei este adesea descris ca gothic metal cu inflente doom.
La scurt timp de la infiintare, formatiei i s-au alaturat Anders H. Hidle si Vibeke Stene, impreuna cu basistul Rune Osterhus. In mai 1997 apare primul EP intitulat Tristania, urmat cateva luni mai tarziu de un album full-length, Widow's Weeds. In 1998, Tristania incep inregistrarile la albumul Beyond the Veil. Dupa aparitia acestui album, mainmanul Morten Veland este concediat. World of Glass, cel de-al treilea album, apare in 2001. Vocea growl de pe acest album ii apartine lui Ronny Thorsen de la Trail Of Tears, iar cea clean lui Osten Bergoy, care devine si un membru permanent al formatiei.” Ashes” este lansat in 2005, fiind primul material la casa de discuri SPV Records, dupa expirarea contractului cu Napalm Records. In aprilie 2006, Kjetil Ingebrethsen paraseste trupa, iar un an mai tarziu, la inceputul lui 2007, solista Vibeke Stene paraseste la randul sau Tristania din motive personale.Cel mai recent album Tristania se intituleaza Illumination si a aparut in ianuarie 2007.
Stil: gothic/doom metal
Componenta:
Osten Bergoy - voce
Anders Hoyvik Hidle - chitara, voce
Rune Osterhus - bass
Einar Moen - clape
Kenneth Olsson - tobe
Svein Terje Solvang - chitara, voce
Vibeke Stene - voce
Discografie:
Tristania (1997)
Widow's Weeds (1998)
Midwintertears/Angina (1999)
Beyond the Veil (1999)
World of Glass (2001)
Ashes (2005)
Illumination (2007)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu