Hello

Bine ati venit in lumea muzicii "grele" .Va astept cu propuneri despre ce ati vrea sa ascultati si sa vizionati si ,de ce nu,comentarii care sa nu "sara" calul (cu atat mai putin caii:P)

15 decembrie 2009

TIAMAT


Fara nici o indoiala, Tiamat este una dintre cele mai importante si de succes trupe europene de gothic metal infiintata in 1988 la Stockholm,Suedia. Numele lor este mentionat deseori alaturi de trupe precum Type O Negative si Paradise Lost, numarandu-se inca printre liderii scenei gothic.De-a lungul carierei, Tiamat au trecut prin metamorfoze succesive, ajungand de la un death/doom metal feroce la un grup care adopta cu caldura diverse influente, creand un sunet cu adevarat epic. La inceputul anilor ’90, albumul de debut Sumerian Cry a primit critici pozitive, iar cea de-a doua realizare discografica, The Astral Sleep, arata deja schimbari semnificative de sound. Cu cel de-al treilea album, Clouds, trupa dezvaluia deja directia in care avea sa evolueze. Succesul comercial era aproape inevitabil.
In 1994 Tiamat a venit cu Wildhoney, o adevarata opera de arta ce avea sa devina cel mai bine vandut album al casei de discuri in acea perioada. Presa nu a fost deloc zgarcita cu laudele, primind aproape cu fanatism calatoriile in care muzica reusea sa transpuna ascultatorul, o muzica cu reminiscente Pink Floyd un pic mai agresive. Toate aceste reactii au dovedit ca Tiamat tocmai inregistrase un album ce avea sa devina "clasic". De atunci, trupa a fost prezenta la toate festivalurile de amploare, a colindat lumea in lung si-n lat in turnee si a mai oferit posteritatii alte patru albume cu piese de colectie precum Cold Seed (de pe albumul A Deeper Kind Of Slumber- 1997), Brighter Than The Sun (de pe Skeleton Skeletron-1999), Vote For Love (de pe Judas Christ- 2002) sau Cain de pe ultima creatie de studio, Prey.
In ianuarie 2005 Tiamat au inregistrat concertul sustinut in Polonia, la Cracovia, ultimul show din cadrul turneului alaturi de Pain. Setlist-ul a inclus piese vechi de pe albumele Clouds si Wildhoney, precum si hit-urile mentionate anterior, de pe realizarile mai recente ale trupei. Tiamat si-au sustinut setul best-of in conditii perfecte, prezentandu-se la cel mai inalt nivel posibil, in timp ce vechiul lor sunetist de studio, Siggi Bemm de la Woodhouse Studio (unde trupa a inregistrat toate albumele in perioada 1991-1999), a mixat la perfectie concertul pentru DTS 5.1 surround sound, aducand extraordinarul show direct in sistemele home-cinema ale ascultatorilor, cu un sunet pe DVD la cele mai inalte standarde. Pe scena, Johan Edlund este secondat prin backing vocals de colegii sai Lars Sköld si Anders Iwers, care i-au fost alaturi de la mijlocul anilor ’90. Claparul Martin Brändström de la Dark Tranquillity, este un vechi prieten al trupei, care a mai cantat cu Tiamat in diverse turnee. La chitara este talentatul Fredrik Åkesson, care si-a oferit serviciile unor trupe sau artisti precum Talisman, John Norum si, mai nou, Arch Enemy.
Componenta:
Johan Edlund - voce/chitara/clape
Thomas Petterson - chitara
Andres Iwers - bass
Lars Skold -tobe
Discografie:
Summerian Cry (1990)
The Astral Sleep (1991)
Clouds (1992)
Wildhoney (1994)
A Deeper Kind of Slumber (1997)
Skeleton Skeletron (1999)
Judas Christ (2002)
Prey (2004)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu